Karácsonyi üdvözlet

„Elindultak, és íme, a csillag, amelyet láttak napkeleten, előttük ment mindaddig, amíg odaérve meg nem állt a hely fölött, ahol a gyermek volt. Amikor ezt látták, igen nagy volt az örömük.
(Máté evangéliuma 2,9-10.)

Mindenkit a maga módján

Csillag vezet a Megváltóhoz három keleti embert. Jól ismert kép ez, de nekem idén jutott először eszembe, hogy milyen nagy szeretet van ebben Isten részéről. Sokak számára semmit nem jelentett a betlehemi csillag, de ennek a három bölcsnek ez volt a megfelelő segítség, jel, vonzó erő, hogy eljussanak Jézushoz.

Isten sokféleképpen hívogat bennünket: megszólít Igéjén keresztül, rácsodálkoztat gondviselő szeretetére, felhasznál nehézségeket és más embereket életünkben. Mindenkit a maga módján. Utoléri szívünket.

A három bölcs örömének egyetlen feltétele, előzménye volt csupán az ő oldalukról. Az, hogy elinduljanak, és kövessék a jelet, amit kaptak az Úrtól.

Ma is sokféleképpen éri el szívünket Megváltónk, mégis haladhatunk együtt, mert az irány közös. Így válunk egymásnak lelki útitársaivá, testvéreivé. Fogadjuk hittel, bizalommal a magunk csillagát, és szánjuk el magunkat, hogy eljutunk a Megváltó személyéig, és akkor a mi örömünk is igen nagy lesz!

Áldott, békés karácsonyt kívánok!
Tar Zoltán lelkipásztor

Képek: Matt Wang, Inbal Malca (Unsplash)